HOXTER - En ny utfordrer i toppklassen!

mai 03, 2019

HOXTER - En ny utfordrer i toppklassen!

" Hoxter går rett i strupen på de markedsledende konkurrentene, og hevder de skal lage verdens beste vedfyrte peisinnsatser! En modig uttalelse, men når man går dypere i produktdetaljene så er dette kanskje ikke så langt fra sannheten"

- Se produktene på Ildstedbutikken.no eller les videre.

Hoxter er en suksesshistorie som har tatt det europeiske markedet med storm. Fra oppstart i 2009, selges i dag Hoxter peisinnsatser i over 23 europeiske land, og har opparbeidet seg et velfortjent rykte i peisbransjen. Hoxter har en helt klar markedstrategi: De skal ikke nødvendigvis være størst, men de skal være den beste og mest attraktive peisprodusenten i markedet. Kvalitet og funksjon er med dette deres førsteprioritet, og de mener salgsvolumet vil øke naturlig som en positiv konsekvens av dette.

Hoxter er en tsjekkisk produsent og har hovedkontoret og fabrikken deres i utkanten av landets nest største by; Brno. I landlige omgivelser testes, produseres, og kontrolleres det peisinnsatser i stort volum etter et ufravikelig kvalitetskrav. Innsatsene monteres for hånd av kompetente håndverkere i team på 2 personer pr produkt.

Ved første øyekast ser man raskt at Hoxter har siktet seg inn på "high-end" markedet i dette segmentet, og designet begynner å bli godt kjent for oss i Norge. Innsatsene preges av store glassvinduer, i et minimalistisk design og enkle detaljer. Et slikt design kjenner vi best fra produsenter som Brünner, Spartherm og Rais, som har fått et solid fotfeste i markedet over de siste 10 årene. Det har etterhvert blitt mange aktører med dette designet i Europa, og vanskelig å skille de forskjellige merkene fra hverandre. Det er først ved berøring og betjening av Hoxter-produktene at dette begynner å bli interessant. Kvalitetsfølelsen man opplever når dørene åpnes på peisinnsatsen er helt unik. Her er det ingen slingringsmonn i dører, skinner, håndtak eller justeringsspjeld. Hoxter går rett i strupen på de markedsledende produsentene, og hevder de skal lage verdens beste vedfyrte peisinnsatser! En modig uttalelse, men når man går dypere i produktdetaljene så er dette kanskje ikke så langt fra sannheten. Ved nærmere undersøkelser er det mye som tyder på at de kan ha rett i nettopp dette.

Dørkonstruksjon og trygge løsninger:

De fleste innsatsene fra Hoxter kan leveres med "heve -og senkedører". Dette har blitt en populær løsning, der døren på innsatsen elegant løftes opp og inn i konstruksjonen over. Dette skjer via et skinnesystem, stålkabler, trinser og et motvektsprinsipp. Disse heve- og senkeløsningene har i noen tilfeller vist seg å være en utfordring. Ettersom innsatsene blir murt inn i en kasse/omramming er det vanskelig å utføre servicer på dette trinse og motvektssystemet dersom det skulle oppstå en feil eller mangel. Hoxter bruker derimot et egenutviklet og patentert dørsystem som er laget for å vare. Allikevel har de som en ekstra trygghet for kundene, laget innsatsene slik at det er mulig å utføre service eller bytte hele dørsystemet fra innsiden av innsatsen. Skulle det derfor oppstå et problem, så kan dette enkelt løses uten å demontere eller rive deler av den oppmurte konstruksjonen.

 

Konstruksjon og finish:

Peisinnsatsene fra Hoxter er produsert i tykt P265 GH varmeresistent stål, som tåler høye temperaturer uten å påvirke fasongen ved store temperatursvingninger. Videre leveres alle lakkerte produkter med en ferdigherdet lakk som ikke vil avgi lukt under de første oppfyringene i motsetning til de fleste andre produkter på markedet. En herdet lakk vil i tillegg gi en langt bedre beskyttelse mot eventuelle skader under montering, og sikrer en flott finish på produktet i mange år.

 

Brennplater:

Der de fleste aktørene i markedet bruker brennplater av såkalt "vermeculitt" eller "thermotte", leveres alle Hoxter peisinsatser med brennplater i "schamotte", som er ferdig herdet i en lengre "bake-prosess". Brennplatene er derfor solide, og krever ingen innkjøringsfase, der man ellers må fyre opp på en angitt måte de første gangene for unngå eventuelle sprekkdannelser brennplatene.

 

Hoxter ABRA:

ABRA er en innovativ og teknisk løsning som kan monteres til alle Hoxter peisinnsatser. Denne løsningen vil gjøre peisen din halvautomatisk, der den ved hjelp av sensorer og temperaturmålinger vil justere lufttilførselen inn i peisen gjennom hele fyringsprosessen. På denne måten sikrer ABRA en perfekt forbrenning ved å hele tiden sørge for at en nøyaktig mengde med forbrenningsluft tilføres bålet til riktig tid. Teknikken krever strømtilførsel, men ved strømbrudd åpnes systemet 100%, slik at man kan justere peisen manuelt på tradisjonell måte.

Testet og godkjent etter de Norske kravene.

Alle ildsteder som selges i Europa må testes og godkjennes etter spesifikke EU-krav. I Norge er det innført et tilleggskrav, der alle ildsteder må testes etter vår egen standard (NS3058, og NS3059) Uten denne godkjenningen kan ikke ildsteder installeres lovlig i Norge, selv om ildstedene er godkjent etter de europeiske kravene.

Hoxter satser tungt på det Norske markedet, og har fått testet og godkjent alle peisinnsatsene som selges gjennom de utvalgte forhandlerne her i landet. Som kunde kan du derfor være helt trygg på at du investerer i godkjente produkter i Hoxter.


Se produktene på ildstedbutikken.no


Bli med i vår kundeklubb