HJEM / PRODUKTER / STÅLPIPE

STÅLPIPE FOR VEDOVER


STÅLPIPE og Røykrør

Ønsker du et røykrør som går fra toppen av ovnen og opp gjennom taket? Da er det en stålpipe du skal se nærmere på. En stålpipe skiller seg fra et ordinært røykrør på flere måter. En stålpipe er et isolert røykrør som er testet og godkjent for installasjon i boligen, og kommer med egen monteringsveiledning med fastsatte avstandskrav til brennbart materiale mot vegg og gjennomføringer.

Med en stålpipe står du mye friere når det kommer til plassering av selve ildstedet, og ettersom pipen som oftest plasseres på toppen av ovnen så sparer du også mye gulvplass. Det er også mulig å tilpasse en stålpipe med vinkler og sideforskyvninger dersom det er behov for dette.

Stålpipene leveres enten som standard eller som ventilerte løsninger. Sistnevnte er nødvendig i nyere boliger etter TEK10 med balansert ventilasjon, slik at vedovnen får tilført luft gjennom luftekanalene i pipen.

Innerøret i pipen er i rustfritt stål av høy kvalitet, og beregnet for tåle høye temperaturer over lang tid. Stålet i pipen blir fort varmt ved opptenning og sikrer derfor at pipetrekken kommer raskt i gang.

En stålpipe kan monteres i gamle og nye boliger, og gjennom alle typer tak.Nordpeis Stålpipe

Vi leverer og installerer stålpiper fra blant annet Nordpeis. Nordpeis leverer piper i god kvalitet og med gode tekniske løsnigner. Pipene har et flott utseende uten sjenerende låseklammer i skjøtene mellom pipemodulene. Selve pipestokken leveres i hel eller halvisolerte startmoduler, der den halvisolerte modulen har en slank diameter på bare Ø226mm. Om du vil kan du beregne stålpipen din selv via Nordpeis pipekalkulatorSchiedel stålpipe

Schiedel skilter med et av markedets største sortiment innenfor stålpiper og spesialdeler, og har derfor en pipeløsning for ethvert prosjekt. Schiedel leverer stålpipemoduler i flere tverrsnitt, og benyttes på alt fra mindre vedovner til større peisløsninger. Schiedel er også godt kjent i det norske markedet for deres meget populære elementpipe. Vi leverer Schiedel stålpipeløsninger til alle større peisprosjekter, eller der prosjektet krever spesialtilpasninger.

ØNSKER DU EN STÅLPIPE?

Vi hjelper deg å beregne og installere din stålpipe. Vi har erfarne selgere og sertifiserte montører med sentral godkjenning, slik at du kan være trygg på at arbeidet som utføres er etter forskriftene. Ta kontakt med oss ved å fylle ut kontaktskjemaet under.

Bli med i vår kundeklubb