Nordpeis Quadro Exclusive - Den populære peisovnen med et nytt utseende!

mars 13, 2020

Nordpeis Quadro Exclusive - En populær peisovn i nytt design!

" Det minimalistiske og moderne designet har blitt enda skarpere med en mer ekslusiv framtoning"

- Se produktene på Ildstedbutikken.no eller les videre.

Nordpeis har virkelig gjort seg bemerket de siste årene. Fra å være en relativt liten produsent på 2000-tallet, er de i dag en av Norges mest kjente merkevarer innenfor vedfyrt varme. Allerede fra første stund har Nordpeis vært kjent for deres fokus på design, og har de siste årene vært en trendsetter i bransjen.

Nordpeis Quadro-serien kom som et friskt pust i 2011, og salget tok seg raskt opp allerede fra første stund. Det skarpe designet med et stort vinkelglass var noe helt nytt i en peisovn. Peisovnen var lett å plassere og egnet seg like godt i et hjørne, som på en rettvegg.

Siden den gang har Quadro-serien vært igjennom en rekke utbedringer spesielt på dørhengsler og innfesting av peisglasset. Å være en pioneer når det kommer til produktutvikling, kommer ikke uten utfordringer og "barnesykdommer". Sprekkdannelser i det heltrukne peisglasset var et problem, og en rekke endringer ble gjort på produktet. Løsningen ble en redesignet dørinnfesting, og et 2-delt glass.

I dag står quadro-serien igjen som en av de mest populære vedovnene i Nordpeis sitt sortiment, i et velutviklet og godt testet brennkammer (S-31A). Brennkammeret er nå også integrert i noen av deres kjente elementpeiser som Nordpeis Odense og Nordpeis Havanna.

Se hvordan brennkammeret i Quadro-serien (S-31A) brenner. (Video)

Nytt design med Nordpeis Quadro Exclusive:

I 2019 kom en spennende nyhet som har blåst et nytt liv i denne populære ovnen. Quadro Exclusive tar det samme minimalistiske designet til nye høyder. Det minimalistiske og moderne designet har blitt enda skarpere med en mer ekslusiv framtoning.

Peisglasset er nå trukket over hele dørrammen og gir en slags illusjon om et større flammebilde. Dørhåndtaket er festet på siden av døren, med en ny dørlukkemekanisme som øker kvalitetsfølelsen på produktet.

 

Forskjellige modeller:

Quadro Exclusive leveres i Quadro Exclusive 1 og 3. Begge modellene har det samme brennkammeret, men sokkelen skiller de forskjellige fra hverandre. Quadro Exclusive 1 står på en slank pidestall, mens Quadro 3 har en lukket sokkel med en dør. Sistnevnte er noe mer høyreist og gjør ovnen 13cm høyere.

 

Ekstra topp:

Quadro-serien kan bestilles med en ekstra topp. Denne er først og fremst praktisk dersom ovnen skal bakmonteres. Istedenfor å plassere røret i ryggen på peisen med påfølgende vinkler inn mot pipen, monteres røret i toppen av brennkammeret og vinkles rett inn i pipen med et 90-graders rørbend. På denne måten kan ovnen plasseres tettere mot bakveggen og pipen, ettersom røykrørene opptar mindre plass enn ved bakmontering. I tillegg vil den ekstra toppen skjule røykrørene slik at det minimalistiske designet ivaretas.

 

 

Askefat:

Som et steg i utviklingen av nye og rentbrennende vedovner, har "askeskuffen" fått en oppgradering. I nye ovner blir det ikke lengre tilført forbrenningsluft fra bunnen gjennom en bunnrist. Istedenfor kommer luften fra toppen av ildstedet. Dette muliggjør en tett og bedre isolert bunnplate i ovnen. Askefatet er tilpasset bunnen på brennkammeret og tar opp all aske som utvikles. Fatet løftes enkelt inn og ut av ildstedet og medfører minimalt med askesøl. Askefatet kan bestilles som tilbehør til hele Quadro-serien fra Nordpeis.


Se alle peisovnene fra Nordpeis på ildstedbutikken.no


Bli med i vår kundeklubb