KEDDY Peisovner

juni 07, 2022

Keddy peisovner

                            - for kvalitetsbevisste vedfyringsentusiaster.Svenske Keddy K900 er en moderne og elegant peisovn der design og kvalitet møter hverandre uten kompromisser. Her er de mange minimalistiske små detaljene satt sammen på en møysommelig måte, i et solid rammeverk av tykt stål og funksjoner med høy kvalitetsfølelse.

Keddy K900 har en stor og høyreist glassdør med et helt spesielt buet glass som gir et 180-graders innsyn til flammene. Med denne ovnen setter Keddy en ny standard der sidevinduer blir historie.

Brennkammeret er stort og rommer vedkubber opp mot 35cm, og bak døren i sokkelen finner du en stor akseskuff.

Velg mellom sort eller hvit ovn, eller sort og kleberstein. Håndtaket kan bestilles i brunt eller sort håndtak i skinn.

K900 Høy kan også bestilles med et varmemagasin i toppen som gir en roligere og forlenget oppvarming til rommet

 

 

CO2-nøytral varme

Visste du at vedfyring er CO2-nøytralt? Tre binder CO2 når det vokser, og frigir den samme mengden uavhenging om det råtner naturlig i naturen, eller ved oppfyring i en vedovn. Syklusen er så rask at den anses for å være CO2-nøytral.

 

Miljøvennlig

Etter at den rentbrennende teknologien på alvor revolusjonerte forbrenningen i våre vedovner, blir ca 80% av den potensielle energien i ev vedkubbe omgjort til varme. Videre er de moderne vedovnene konstruert slik at mye mer av varmen som produseres i ildstedet blir overført til rommet ildstedet står i, istedenfor at den forsvinner ut av pipen. I dag slipper en moderne vedovn i snitt ca 300 grader ut av pipen -mot ca 600 grader i eldre vedovner.

Ren forbrenning

I videoen ser du hvordan KEDDY K900 brenner med såkalt rentbrennede flamme. Dette prinsippet baserer seg ganske enkelt på at det tilføres sekundærluft høyere oppe i brennkammeret, slik at vedgassene og røyken ettertennes en ekstra gang før den slipper ut av ovnen. På denne måten omgjøres mer av energien til varme, og avgassene oppnår en mer optimal og miljøvennelig forbrenning.

 


Bli med i vår kundeklubb